Fiets upgrade

Fietsen is in de basis een duurzame sport. Ondanks dat het beoefenen van de wielersport nauwelijks belastend is voor het milieu, is het produceren van fietsen dat wel. Om het fietsen nog duurzamer te maken zijn wij er voorstander van om langer met je fiets te doen. Uiteraard is het goed onderhouden van je fiets daarin de sleutel. Wij adviseren jou graag om jouw fiets duurzamer, slijtvaster, sneller en lichter te maken. Je zult ervaren dat er nog veel uit je huidige fiets te halen valt.

Bij het verduurzamen van jouw fiets kun je denken aan een Proteam Bicycle Care Hydrocoating en CeramicSpeed lagers met levenslange garantie. Een upgrade van jouw fiets kan bestaan uit een betere wielset en een powermeter of vermogensmeter.

Wil jij ook je fiets verduurzamen en upgraden? Kom langs in de winkel, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes.


Dasia Wielersport - Fiets upgrade - CeramicSpeed

CeramicSpeed upgrade

CeramicSpeed is een van ’s werelds meest toonaangevende leveranciers van keramische lagers voor de wielersport en industrie. Het merk biedt high-end trapassen, kettingen, balhoofdstellen en oversized derailleurkooien, het OSPW-systeem.

Een lage wrijving en een lange levensduur staan centraal in de filosofie van CeramicSpeed. Een upgrade met een CeramicSpeed lager kan tot 10 keer langer meegaan dan standaard stalen lagers.

De gecoate producten van CeramicSpeed bieden de ultieme winst in prestaties en een nog lange levensduur. De unieke coating heeft verschillende eigenschappen die de levensduur van CeramicSpeed lagers verbeteren. Alle gecoate producten, SLT lagers en OSPW kooien vallen onder het levenslange garantieprogramma.

Verduurzaam ook jouw fiets met CeramicSpeed keramische lagers.

Wielset upgrade

De meest eenvoudige, snelle en populaire fiets-upgrade is een stel nieuwe wielen. Met een nieuwe wielset voelt jouw fiets direct weer als nieuw.

Lichtere wielen hebben een grote invloed op versnellingen en acceleraties en uiteraard op jouw klimprestaties. Een aerodynamische wielset met hoge velgen maakt jouw fiets direct sneller. Op nieuwe wielen met een brede velg kun je bredere banden monteren waardoor je met meer comfort kunt fietsen. Stap je over op tubeless wielen dan hoef je onderweg geen banden meer te plakken, de latex sealent in de tubeless band vult kleine gaatjes vanzelf.

Een keuze maken uit het grote aanbod wielen is soms lastig. Kom naar onze winkel voor advies en bekijk ons uitgebreide assortiment DT Swiss, ERE Research en ZIPP wielen.

Dasia Wielersport - Fiets upgrade - Wielen
Dasia Wielersport - Fiets upgrade - Powermeter

Powermeter upgrade

Maak je al gebruik van een fietscomputer in combinatie met een hartslagmeter en trapfrequentie meter? Wil je jezelf écht verbeteren en weten hoe je het beste kunt trainen? Dan is een powermeter of vermogensmeter de perfecte upgrade van jouw fiets.

Powermeters worden geïntegreerd in delen van de crank, spider, pedalen of in de naaf van het achterwiel. Powermeters zijn vooral nuttig wanneer je gericht wilt trainen. Maar vermogensmeters zijn ook een handige tool om gemakkelijker één en hetzelfde intensiteit te rijden, bijvoorbeeld op een lange beklimming.