Fietsonderdelen

Of je nu een racefiets, gravelbike, MTB of ander soort fiets hebt, iedere fiets is opgebouwd uit verschillende fietsonderdelen. Sommige fietsonderdelen kun je eenvoudig vervangen of upgraden. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe set wielen of een ander type zadel. Sommige fietsonderdelen zul je helaas zo nu en dan moeten vervangen omdat ze door het gebruik slijten. Bijvoorbeeld de banden maar ook de aandrijving zoals de ketting en cassette.

Kom langs in onze winkel voor ons uitgebreide assortiment fietsonderdelen.


Dasia Wielersport - Fietsonderdelen - Fiets banden

Banden

Één van de belangrijkste onderdelen van jouw fiets zijn de banden. De banden bepalen voor een groot gedeelte het fietsplezier en comfort. Banden zijn er in vele soort en maten. Voor de racefiets, gravelbike en MTB. Tubeless of met binnenband. Met harde compound of zachte compound. Met grof profiel of profielloos. Keuze genoeg.

Wielen

De wielen in jouw fiets bepalen voor een groot gedeelte de rijeigenschappen van jouw fiets. Een set goede wielen geeft tijdens het fietsen meer comfort en een vertrouwd gevoel. Een upgrade van jouw wielen zorgt er direct voor dat jouw fiets lichter en sneller wordt.

Dasia Wielersport - Fietsonderdelen - Wielen
Dasia Wielersport - Fietsonderdelen - Fiets zadels

Zadels

Wanneer je tijdens jouw fietsritten soms last hebt van zadelpijn dan zit je misschien op een zadel dat niet geschikt is voor jouw lichaam. Een nieuw zadel met een andere vorm, uitsparing en ondersteuning kan jouw zadelpijn mogelijk oplossen. Door een zadelmeting tijdens een bikefit weet je precies welk type zadel geschikt is voor jouw lichaam.

Fietsonderdelen vervangen

Wanneer je veel kilometers maakt op de fiets en bijvoorbeeld op wat ruiger terrein of in de regen fietst, dan slijten helaas sommige onderdelen van jouw fiets. Denk hierbij aan de aandrijving zoals de ketting en cassette. Maar ook remschijven of remblokken dien je tijdig te vervangen. Wij hebben alle onderdelen die door gebruik slijten voor jou op voorraad. Kun je deze niet zelf monteren, maak dan een afspraak voor een onderhoudsbeurt in onze werkplaats.

Dasia Wielersport - Fietsonderdelen - Onderdelen