Bikepacking

Bikpacking is de ultieme fietsvakantie maar dan in nieuwe stijl. Monteer de bikepacking fietstassen op jouw fiets, stap op en fiets het avontuur tegemoet op de racefiets, gravelbike of MTB. Bikepacking is synoniem voor avontuur en vrijheid. Een tent, slaapzak, alles past in bikepacking fietstassen. Plan de mooiste routes en ontdek de wereld. Al vanaf een micro avontuur van één dag tot meerdaagse fietstochten over de grens. Dat maakt bikepacken tot de meest duurzame vakantie. Kom naar onze winkel voor het complete assortiment bikepacking fietstassen van AGU en Lezyne.


Dasia Wielersport - Bikepacking - Fietstassen

Bikepacking fietstassen

Voor bikepacking heb je geen aparte fiets nodig. Door de veelzijdige fietstassen kun je bikepacken op jouw eigen racefiets, gravelbike of zelfs MTB. Voor bikepacking zijn drie fietstassen belangrijk: de zadeltas, stuurtas en frametas.

Mocht je onderweg een regenbui tegenkomen dan is dat geen probleem. Bikepacking fietstassen zijn waterdicht, de coating is water- en vuilafstotend. Dankzij de reflecterende materialen ben je ook nog eens goed zichtbaar.

De duurzame AGU bikepacking fietstassen zijn gemaakt onder het Greensphere label. De gehele collectie AGU Venture fietstassen is gemaakt van gerecycled polyester, oude PET-flessen.

Zadeltassen

De meeste bekende fietstas is de zadeltas. Zadeltasjes worden al jaren gebruikt op de racefiets en MTB om bijvoorbeeld een binnenband en minitools mee te kunnen nemen. Een bikepacking zadeltas kun je onder het zadel, aan de zadelpen monteren. Door de handige straps kun je de zadeltas stevig en strak tegen jouw fiets monteren.

Tijdens bikepacking fietstochten gebruik je de zadeltas voor grotere spullen die je onderweg niet zo snel nodig zult hebben. Wanneer de zadeltas uit een binnentas (drybag) en buitentas (holster) bestaat, dan kan de zadeltas gewoon aan de fiets blijven terwijl je de drybag met daarin alle spullen er uit klikt om mee te nemen.

Een goede, waterdichte zadeltas is dé basis van elke bikepacking tassenset en kan ook ideaal gebruikt worden voor woon-werk fietsverkeer.

Dasia Wielersport - Bikepacking - Zadeltassen
Dasia Wielersport - Bikepacking - Stuurtassen

Stuurtassen

Een stuurtas, of handlebar bag, bevestig je uiteraard voorop het stuur. De stuurtas is natuurlijk waterdicht zodat jouw spullen goed beschermt zijn tegen de regen. Door de spacers en afstandshouders blijft er voldoende ruimte over de rem- en schakelkabels.

De stuurtas gebruik je tijdens een bikepacking fietstocht vooral voor grotere spullen, zoals een slaapzak of compacte tent. Met behulp van de straps en koorden kun je de stuurtas zo klein mogelijk maken.

De snack pack is een kleine stuurtas. Ideaal om een hongerklop onderweg te bestrijden, want je maakt dit tasje eenvoudig met één hand open. Zo heb je jouw snack letterlijk en figuurlijk altijd bij de hand.

Frametassen

Frametassen bevestig je aan het frame van jouw fiets. Hier is immers nog ruimte genoeg. De frametas is een grote tas voor spullen die je tijdens de rit niet direct nodig hebt. Daarnaast bestaan er nog zwaarder uitgevoerde frametassen waarin je zwaardere spullen kunt meenemen, zoals een tent. Bikepacking frametassen bestaan in verschillende formaten, op iedere fiets past dus wel een frametas.

De top tube bikepacking tas bevestig je bovenop de bovenbuis en aan stuurpen. De top tube tas is handig voor spullen die je tijdens de fietstocht graag bij de hand hebt, zoals je portemonnee. De top tube tas is uiteraard waterdicht, je kunt dus gerust jouw telefoon, fotocamera of opladers meenemen. Top tube tassen zijn ontworpen om met één hand hand te kunnen openen en sluiten. Handzaam, duurzaam en super praktisch. Je belangrijkste spullen letterlijk onder handbereik.

Dasia Wielersport - Bikepacking - Frametassen