Fietscomputers

Fietscomputers zijn er in veel verschillende soorten en uitvoeringen. Van een eenvoudige kilometerteller tot een geavanceerde fietscomputer met GPS fietsnavigatie. Wanneer je op zoek bent naar een goede fietscomputer of fietsnavigatie, is het belangrijk om goed te weten hoe je de fietscomputer wilt gaan gebruiken. Wil je enkel jouw snelheid en afstand kunnen aflezen tijdens het fietsen? Wil je uitgebreide fietsnavigatie? Of wil je extra sensoren koppelen zoals een hartslagmeter of powermeter en achteraf uitgebreide trainingsdata kunnen aflezen? Of koppel jouw fietsnavigatie aan populaire activity apps zoals Komoot, Ride with GPS en Strava.

Wil je graag meer informatie over alle verschillende fietscomputers en fietsnavigatie? Kom dan naar onze winkel en bekijk onze collectie Garmin en Wahoo fietscomputers en fietsnavigatie.


Dasia Wielersport - Fietscomputers - GPS fietscomputers

GPS fietscomputers

Wanneer je enkel jouw actuele snelheid en ritafstand wilt weten tijdens het fietsen, dan voldoet een eenvoudige kilometerteller. Maar wil je toch iets meer informatie tijdens het fietsen en achteraf jouw fietsritten bekijken? Dan kies je beter voor een GPS fietscomputer of zelfs fietsnavigatie.

Een GPS fietscomputer meet jouw snelheid, afstand, route en andere gegevens op basis van satellieten. Maar let op, niet iedere GPS fietscomputer is geschikt voor fietsnavigatie.

Belangrijk bij het uitzoeken van een GPS fietscomputer of fietsnavigatie zijn vooral de accuduur, het beeldscherm, bedieningsgemak en de keuze om te kunnen navigeren. Een groter kleurenscherm kan meer informatie weergeven en handig zijn bij navigeren maar vraagt meer van de accu dan een kleiner monochroom beeldscherm. Daarnaast is het belangrijk dat het scherm goed leesbaar is onder alle omstandigheden. Een touchscreen is makkelijk te bedienen maar wanneer je veel met lange handschoenen of in de regen fietst zijn knoppen toch iets handiger. Misschien wil je jouw fietscomputer of fietsnavigatie koppelen aan sensoren, een smartphone en activity apps.

Fietsnavigatie

Met de meeste GPS fietscomputers kun je gebruik maken van fietsnavigatie. Fietsnavigatie bestaat uit grofweg twee soorten navigeren: kruimelpad navigatie of turn-by-turn navigatie.

Bij fietsnavigatie via een kruimelpad volg je een lijn of pijl, het kruimelpad, op het beeldscherm maar je ziet geen routekaart. Zijwegen en afslagen worden niet weergegeven, wel wordt de afstand tot de volgende bocht of afslag weergegeven.

Wil je echter nieuwe routes ontdekken of ga je fietsen in het buitenland, kies dan voor een GPS fietscomputer met kaartnavigatie. De route kun je vooraf zelf maken op de GPS fietsnavigatie of via de smartphone. Mis je toch per ongeluk een afslag dan berekent de GPS fietscomputer een nieuwe route. Helemaal leuk is de ‘surprise me’ functie op de high-end modellen. Jouw fietsnavigatie verzint dan zelf een route aan de hand van jouw opgegeven aantal kilometers en locatie. Zo zijn jouw fietsritten nooit hetzelfde.

Dasia Wielersport - Fietscomputers - GPS fietsnavigatie
Dasia Wielersport - Fietscomputers - GPS fietscomputer sensoren

Fietscomputer sensoren

Wil je zo effectief mogelijk trainen en wil je nog meer meetgegevens om jouw trainingen te kunnen analyseren? Koppel dan extra sensoren aan jouw GPS fietscomputer zoals een hartslagmeter, powermeter, cadansmeter of speedsensor. De extra sensoren kunnen gekoppeld worden met de GPS fietscomputer via bluetooth of ANT+.

Train je veel binnen op een indoor fietstrainer? Dan kun je jouw GPS fietscomputer koppelen aan de indoor smarttrainer en deze zelfs bedienen via jouw fietscomputer.