Wielen

Zonder wielen geen fiets. Vandaar dat de wielen veel eigenschappen van jouw fiets beïnvloeden. Zoals comfort, gewicht, stuurgedrag, aerodynamica, acceleratie en het uiterlijk van jouw fiets. Iedere set wielen heeft zijn eigen specialiteit en eigenschappen. Kies je bijvoorbeeld voor een set hoge aerodynamische carbon wielen of een lichte set klim wielen? Veel doorgewinterde fietsers hebben daarom ook meerdere sets wielen. Een set reserve wielen voor als je lek rijdt, een set training wielen voor de minder mooie dagen


Dasia Wielersport - Wielen - Racefiets wielen

Racefiets wielen

Op de racefiets draait alles om snelheid. Wielen voor de racefiets zijn daarom snel, licht en aerodynamisch. Hoge carbon wielen zijn erg populair. Het gewicht is relatief laag, de stijfheid hoog en mede door de aerodynamische velg rolt het wiel als vanzelf. En laten we eerlijk zijn, hoge carbon velgen in jouw fiets zien er natuurlijk prachtig uit.

Nieuwe racefietsen worden steeds vaker afgemonteerd met schijfremmen. Let er daarom goed op dat jouw nieuwe wielset geschikt is voor het type rem op jouw fiets. Een wiel voor schrijfremmen pas niet in een fiets met velgremmen en andersom.

Tubeless banden vinden steeds meer hun weg naar de racefiets. Om tubeless te kunnen fietsen, zal de velg van de wielen wel tubeless-ready moeten zijn. Let daarbij op dat je op een hookless tubeless wiel enkel tubeless banden kunt monteren en geen draadbanden of vouwbanden.

Kom naar onze winkel voor ons uitgebreide assortiment racefiets wielen van DT Swiss, ERE en ZIPP.

Gravel wielen

Op jouw gravelbike fiets je zowel op asfalt en off-road. Daarom gebruik je speciale gravel wielen die steviger en breder zijn. Door de brede velg kun je een bredere band monteren van bijvoorbeeld 28mm of 32mm. Door de lagere bandendruk fiets je off-road met meer comfort en meer grip.

Afhankelijk van jouw fietsgedrag kun je kiezen voor aluminium gravel wielen of carbon gravel wielen. Gravelbikes worden standaard afgemonteerd met schijfremmen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, alle gravel wielen zijn geschikt voor schijfremmen.

Nagenoeg alle gravel wielen zijn tubeless-ready. Let er bij jouw bandenkeuze wel op of jouw gravel wielen hookless tubeless zijn.

Kom naar onze winkel voor ons uitgebreide assortiment gravel wielen van DT Swiss en ERE.

Dasia Wielersport - Wielen - Gravel wielen
Dasia Wielersport - Wielen - MTB wielen

MTB wielen

Op de MTB fiets je over ruig terrein, MTB wielen krijgen dus behoorlijk wat te verduren. Daarom is het belangrijk dat MTB wielen stevig zijn en letterlijk tegen een stootje kunnen. Al is het gewicht van MTB wielen ook niet onbelangrijk. De keuze van een set MTB wielen hangt vooral af van het gebruik. Zo hebben XC wielen andere eigenschappen dan Trail wielen.

Tegenwoordig zijn ook op de MTB carbon wielen populair. Nagenoeg alle MTB wielen zijn geschikt voor schijfremmen en tubeless-ready.

Boost MTB wielen worden steeds meer populair maar jouw MTB moet wel geschikt zijn voor het gebruik van Boost. Bij MTB Boost wielen is de naaf breder wat zorgt voor een sterker wiel en een beter stuurgedrag.

Kom naar onze winkel voor ons uitgebreide assortiment DT Swiss MTB wielen.

Wielen upgrade

Nieuwe fietsen worden tegenwoordig compleet afgeleverd, inclusief de wielen. Ondanks dat de wielen bij een nieuwe fiets van prima kwaliteit zijn, wil je misschien jouw fiets upgraden met een set nieuwe wielen. Een beter segment wielen zijn een enorme aanwinst voor jouw fiets en verbeteren het rijgedrag direct. Een betere set wielen is bijvoorbeeld lichter, aerodynamischer en stijver.

Een nieuwe set wielen is de meest eenvoudige, snelle en populaire fiets-upgrade.

Dasia Wielersport - Wielen - Upgrade