Fietsverlichting

Goede fietsverlichting zorgt ervoor dat je veiliger kunt fietsen. Zo kun je met een goede koplamp zelf beter de weg en eventuele obstakels zien in het schemer of donker. Nog belangrijker is dat mede weggebruikers jou ook beter kunnen zien wanneer je fietsverlichting gebruikt. Ook als je overdag fietst is fietsverlichting nog steeds belangrijk om je duidelijk zichtbaar te maken. Vandaar dat dagrijverlichting meer populair aan het worden is. Kom naar onze winkel voor ons uitgebreide assortiment fietsverlichting van Garmin en Lezyne.


Dasia Wielersport - Fietsverlichting

Fietsverlichting

Wanneer je in het donker fietst is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor andere verkeersdeelnemers. Met goede fietsverlichting ben je niet alleen zelf beter zichtbaar maar heb je ook een beter zicht op de weg of het pad waar je op fietst. Met fietsverlichting van 15 lumen ben je enkel zichtbaar voor het overige verkeer. Rij je op onverlichte wegen en is jouw snelheid hoog, dan heb je fietsverlichting met meer lumen nodig.

Voor gravelaars en mountainbikers is een goede koplamp met voldoende lumen belangrijk. Je fietst immers offroad met de nodige obstakels. Tegenliggers zul je nauwelijks tegenkomen, dus kan je fietsverlichting gebruiken met een lichtbron vanaf 400 lumen.

Fietsverlichting voor op de racefiets, gravelbike en MTB is USB oplaarbaar. De accuduur is afhankelijk van grootte van de accu en het aantal lumen van de lichtbron.

Achterlichten

Een achterlicht op de fiets zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent voor achteropkomend verkeer. De lichtbron hoeft minder fel te zijn dan de koplamp.

De Garmin Varia RTL515 radarachterlicht koppel je aan jouw Garmin Edge fietscomputer. De Varia raderachterlicht detecteert achterop komend verkeer en geeft daarvan visuele- en geluidssignalen op jouw fietscomputer. De Garmin Varia achterlamp gaat knipperen of feller schijnen zodat je nog beter zichtbaar bent voor achterop komend verkeer.

Lezyne heeft verschillende USB-lampen die voorzien zijn van de KTV Alert Technology. Deze alert Technology detecteert vertraging. Wanneer je onverhoopt moet remmen en dus vertraagd dan gaat de achterlamp knipperen. Zo wordt achteropkomend verkeer alert gemaakt. Zodra je weer gaat fietsen, zal de lamp weer normaal gaan branden.

Dasia Wielersport - Fietsverlichting - Achterverlichting
Dasia Wielersport - Fietsverlichting - Dagrijverlichting

Dagrijverlichting

Het gebruik van dagrijverlichting op de fiets neemt sterk toe. Zeker voor bijvoorbeeld woon-werk fietsverkeer. Wanneer je fiets over wegen of fietspaden die zonder afscheiding op de rijbaan liggen is het gebruik van dagrijverlichting verstandig.

Dagrijverlichting bestaat uit een zeer felle lichtbron en meeste achterlichten knipperen onregelmatig zodat je extra goed zichtbaar bent.