Fietsgereedschap

Het onderhouden van jouw racefiets, gravelbike of MTB kan niet zonder goed fietsgereedschap. Standaard gereedschap heeft immers afwijkende maten en kun je daardoor niet gebruiken. Je zou er zelfs jouw fiets mee kunnen beschadigen. Gelukkig is het onderhouden van jouw fiets en uitvoeren van kleine reparaties best eenvoudig als je gebruik maakt van goed fietsgereedschap.


Dasia Wielersport - Fietsgereedschap - Fietspompen

Fietspompen

Je verwacht het misschien niet, toch is de fietspomp het meest gebruikte fietsgereedschap. Je pompt jouw banden immers voor iedere fietsrit op zodat je met de juiste bandenspanning kunt fietsen.

Fiets je op een racefiets, dan moet de vloerpomp een relatief hoge druk in de band kunnen pompen. Fiets je met een lagere bandenspanning, zoals op de gravelbike of MTB, zorg er dan voor dat jouw vloerpomp een nauwkeurige (digitale) drukmeter heeft. Fiets je tubeless, dan is een speciale tubeless vloerpomp met een compressor of drukkamer handig. Door de compressor wordt de lucht in één keer gelijkmatig in de fietsband gepompt.

Onderweg neem je natuurlijk een minipomp of CO2 pomp mee voor alle zekerheid. Vergeet ook niet voldoende CO2 patronen mee te nemen!

Kom naar onze winkel voor onze uitgebreide collectie fietspompen, vloerpompen, minipompen en CO2 pompen van Lezyne.

Multitools

Met een multitool of minitool kun je bij pech onderweg kleine reparaties uitvoeren. Je wilt immers zo snel als mogelijk weer verder fietsen. Een multitool is een speciaal klein fietsgereedschap wat je makkelijk meeneemt op de fiets. Er bestaan veel verschillende soorten multitools maar zonder uitzonder bevatten alle multitools een aantal inbussleutels en een kruiskop schroevendraaier. Zo kun je onderweg bijvoorbeeld het derailleur of de remklauwen afstellen.

Ga je langer op pad, bijvoorbeeld op een bikepacking graveltoch, dan bied een uitgebreide multitool uitkomst. Zo bevatten sommige uitgebreide multitools onder andere een kettingpons, ruimte voor kettingschakels of een missing link, spaaksleutels en een torx sleutel.

Je kunt er ook voor kiezen om een gereedschapsbidon mee te nemen. Je draagt de multitool gereedschapset dan niet op het lichaam maar op de fiets zodat je er geen last van hebt. Je hebt dan natuurlijk wel minder ruimte voor een bidon gevuld met water.

Kom naar onze winkel voor onze uitgebreide collectie multitools van BBB en Lezyne.

Dasia Wielersport - Fietsgereedschap - Multitools
Dasia Wielersport - Fietsgereedschap - Fietsgereedschap

Essentieel fietsgereedschap

Iedere fietser die zelf zijn of haar fiets onderhoud heeft een aantal essentiële fietsgereedschappen nodig.

Je kunt niet zonder goede inbus- en torxsleutels, jouw fiets zit voor een groot gedeelte in elkaar met inbus- en torx schroefjes en boutjes. Voor de ketting en aandrijving van jouw fiets is het handig om speciaal ketting gereedschap te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een goede kettingpons en een kettingtang om de missing link te vervangen. Wil je de cassette op jouw achterwiel vervangen, dan heb je een goede cassette-afnemer nodig.

Fiets je op een carbon fiets of met carbon onderdelen, dan mag een momentsleutel of torqueset voor de fiets niet ontbreken. Met een momentsleutel draai je elk boutje met de juiste kracht (moment) vast en voorkom je dat jouw frame of onderdelen barsten of scheuren.

Kom naar onze winkel voor ons uitgebreide assortiment fietsgereedschap van BBB en Lezyne.

Onderhoudsbeurt

Ondanks dat je een groot gedeelte van het fietsonderhoud prima zelf kunt uitvoeren, zijn er altijd handelingen die net iets te lastig zijn of waar je het juiste fietsgereedschap (nog) niet voor hebt. Geen zorgen, maak een afspraak in onze werkplaats om een onderhoudsbeurt af te spreken.

Dasia Wielersport - Fietsgereedschap - Werkplaats onderhoudsbeurt