BBB Cycling

BBB Cycling werd in 1998 opgericht door de twee gepassioneerde ex-profwielrenners Chris Koppert en Frank Moons. Als voormalig profwielrenners begrepen zij precies wat fietsers nodig hadden. BBB Cycling is inmiddels uitgegroeid tot een merk met ruim 1500 unieke producten. Daarom heeft bijna elke fietser wel iets van BBB Cycling. Een minitool voor onderweg, een bidon, stuurlint of misschien een fietsbril of fietshelm. Sleutel je zelf soms aan je fiets? Grote kans dat je wel eens een BBB sleutel gebruikt.


Dasia Wielersport - BBB Cycling - Fietsbrillen

BBB fietsbrillen

Onderschat de waarde van een goede fietsbril niet. Een BBB fietsbril is onmisbaar tijdens je fietsrit! Een fietsbril zorgt niet alleen voor een strakke look maar houdt ook de felle zon, wind en vuil uit je ogen.

Bijna alle BBB fietsbrillen worden geleverd met drie lenzen. De standaard smoke of MLC lens die al in de fietsbril zit en waarmee je goed uit de voeten kunt op zonnige dagen. Als extra lenzen worden er een gele en transparante lens meegeleverd. De gele lens is gemaakt voor situaties met weinig licht. De heldere of transparante lens wordt gebruikt in donkere condities.

Je kunt ook kiezen voor een BBB fietsbril met fotochromatische of meekleurende lenzen. Meekleurende lenzen leveren je een enorm voordeel op tijdens het fietsen, ze kleuren namelijk letterlijk mee met de licht omstandigheden.

BBB fietshelmen

Een fietshelm is hét kledingstuk dat je fietsrit veilig maakt en zorgt voor bescherming. In het BBB fietshelmen assortiment vind je keuze uit helmen voor iedere rit. Van de racefiets of mountainbike tot aan de commuter op een supersnelle speed pedelec e-bike.

Een fietshelm kan je hoofd op verschillende manieren veilig houden. BBB gebruikt een aantal technieken in de fietshelmen om je de beste veiligheid te geven, zoals ABS, In-Mold en MIPS. In een helm met het MIPS (Multi-directional Impact Protection System) systeem zit er tussen het schuim van de helm en de padding een extra laag. MIPS zorgt ervoor dat de fietshelm je hoofd beter zal beschermen bij impact die op het hoofd terecht komt vanuit een hoek of draaiende kracht.

Veiligheid staat voorop als het aankomt op het selecteren van de beste helm voor jou fietsrit. Maar bijna even belangrijk is het comfort van jouw fietshelm. Er zijn verschillende elementen die het comfort beïnvloeden zoals de kinbanden, verdelers, het retentiesysteem en de padding.

Dasia Wielersport - BBB Cycling - Fietshelmen
Dasia Wielersport - BBB Cycling - Fietskleding accessoires

BBB fietskleding accessoires

Als jij er helemaal fris uit wil zien op de fiets dan zijn de BBB fietskleding accessoires erg belangrijk. Hiermee maak jij je outfit helemaal compleet en ben je van top tot teen gesoigneerd. BBB biedt keuze uit fietssokken, wielerpetjes en zomerhandschoenen voor fietsritten in lekker weer. Mocht het wat kouder worden dan is het zeker geen overbodige luxe om een muts, sjaal, winterhandschoenen, armstukken en beenstukken en overschoenen aan te trekken.

BBB fietsonderdelen

Wanneer je fietsonderdelen nodig hebt voor je racefiets, mountainbike of e-bike kan je kiezen voor het fietsonderdelen assortiment van BBB. Het assortiment aan fietsonderdelen bestaat uit kleine en grote onderdelen en bijna elk onderdeel van de fiets.

Handvaten en stuurlinten waarmee je de beste grip hebt op je stuur. Bar-ends om het stuur op je wensen af te stemmen. BBB heeft alle slijtage onderdelen voor de aandrijving van je fiets, zoals kettingbladen en deraileurwieltjes om je fiets zo geruisloos mogelijk te laten functioneren. . Remonderdelen die je nodig hebt om ook weer veilig tot stilstand te komen. Kabels om je remmen aan te sturen en snel te kunnen schakelen. Wielproducten waarmee je zo min mogelijk last hebt van lekke banden.

Dasia Wielersport - BBB Cycling - Fietsonderdelen
Dasia Wielersport - BBB Cycling - Fietsgereedschap

BBB fietsgereedschap

Je wilt dat je fiets er zo lang mogelijk zo goed als nieuw uitziet, daarom moet je hem goed onderhouden. Fietsonderhoud kan je perfect zelf doen met goed fietsgereedschap van BBB.

Als je tijdens je rit een lekke band oploopt wil je jezelf zo snel mogelijk weer op weg helpen. Neem hiervoor dan wel het juiste gereedschap mee in je zadeltas of fietsshirt. Denk aan bandenlichters om je fietsband makkelijk en snel uit de velg te verwijderen. En een reparatiesetje om je band te plakken of een reservebandje om hem te vervangen. Maar natuurlijk is ook een minitool onmisbaar voor allerlei kleine klusjes onderweg!