Banden

Banden zijn het enige contactpunt van jouw fiets en de weg of ondergrond. Daardoor bepalen de banden voor een groot gedeelte het comfort en stuurgedrag tijdens het fietsen. Het is dus belangrijk een goede set banden te kiezen, en keus is er genoeg. Kies je voor banden waarmee je onbezorgd lange tochten mee kunt fietsen, of kies je voor een snelle wedstrijdband. Kies je voor tubeless of fiets je liever met een binnenband?

Voor de racefiets is de Continental Grand Prix 5000 misschien wel de meest bekende en gewaardeerde band. Wij hebben de Continental Grand Prix 5000 altijd op voorraad tegen een scherpe prijs.


Dasia Wielersport - Fietsbanden - Racefiets banden

Racefiets banden

Buitenbanden voor op de racefiets hebben een enorme invloed op jouw stuurgedrag en comfort. Dé beste buitenband bestaat daarom niet. De keuze voor banden is afhankelijk van verschillende factoren. Wil je bijvoorbeeld een zeer lekbestendige band of kies je voor een band met een extreem lage rolweerstand.

De omtrek van banden voor de racefiets is eigenlijk altijd hetzelfde, namelijk 700c of 28inch. Voor de breedte van de band is er wel behoorlijk wat keuze. Nieuwe racefietsen worden veelal afgemonteerd met 25mm banden terwijl 28mm banden ook steeds vaker gebruikt worden. Met een bredere band kun je fietsen met minder bandenspanning. Dit zorgt voor meer comfort, grip en een lagere rolweerstand.

Kom naar onze winkel voor onze uitgebreide collectie racefiets banden van Continental, Schwalbe en Vittoria.

Gravel banden

Door de grote populariteit van gravelbikes, komt er steeds meer keuze in gravel banden. Dat is goed nieuws want met jouw gravelbike fiets je over zeer verschillend terrein wat een grote invloed heeft op jouw banden keuze. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten profiel. Een droge, harde ondergrond vraag om een ander banden profiel dan een natte, losse ondergrond.

De meeste gravel banden zijn tussen de 35mm tot zelfs 40mm breed. Door de brede band kun je fietsen met minder bandendruk en zo met meer comfort en grip off-road fietsen terwijl je op asfalt ook soepel kunt trappen.

Gravel banden zijn meestal tubeless-ready. Wil je dat liever niet, dan kun je gewoon een binnenband monteren in de tubeless-ready band. Rolweerstand, grip en comfort worden dan wel iets minder.

Kom naar onze winkel voor onze uitgebreide collectie gravel banden van Continental, Schwalbe en Vittoria.

Dasia Wielersport - Fietsbanden - Gravel banden
Dasia Wielersport - Fietsbanden - MTB banden

MTB banden

Heb je een MTB, dan is er een ruime keuze aan verschillende soorten banden elk met hun specifieke eigenschappen. Bij het kiezen van MTB banden is het belangrijk dat je weet op wat voor soort ondergrond je gaat fietsen. Het monteren van een MTB band met een verkeerd profiel kan tijdens jouw fietsrit of wedstrijd zorgen voor vervelende situaties.

Op de MTB is het gebruikelijk om met een verschillende voorband en achterband te rijden. Met de voorband wil je veel grip hebben, hiermee stuur je immers. De druk op het achterwiel is hoger, daardoor kies je voor een achterband met een iets lagere rolweerstand maar wel voldoende grip heeft in de bochten.

Kom naar onze winkel voor onze uitgebreide collectie MTB banden van Continental, Schwalbe en Vittoria.

Tubeless banden

Tubeless banden zijn inmiddels de standaard op de MTB en gravelbike. Ook op de racefiets wint de tubeless band aan populariteit. Fietsen op tubeless banden heeft een aantal voordelen en nauwelijks nadelen.

Met een tubeless band fiets je zonder binnenband. De tubeless band en tubeless ready velg worden luchtdicht gemonteerd met vloeibare latex, de sealant. Een binnenband is daarom overbodig en doordat de binnenband ontbreekt ontstaat er ook extra weerstand door wrijving tussen de binnenband en buitenband. Hierdoor kun je ook nog eens met een lagere bandenspanning fietsen wat zorgt voor meer comfort, minder rolweerstand en minder kans op lekke banden. Mocht je toch lekrijden, dan worden kleine gaatjes in de band automatisch gedicht door de sealant. Afstappen en banden plakken is dus verleden tijd.

Voordat je tubeless kunt fietsen heb je wel tubeless ready wielen en tubeless ventielen nodig. Het monteren van tubeless wielen is niet heel anders dan het monteren van een vouwband. Maar door het toevoegen van de sealant wel iets lastiger.

Kom naar onze winkel voor onze uitgebreide collectie tubeless banden en accessoires Continental, Lezyne, Schwalbe en Vittoria.

Dasia Wielersport - Fietsbanden - Tubeless banden