E-bikes

De tijd dat andere fietsers op e-bike gebruikers neerkeken is voorbij. Het imago van elektrische fietsen en e-bikes is veranderd door de ontwikkeling van nieuwe technologie├źn met betere prestaties. Op moderne elektrische fietsen en e-bikes is de compacte elektromotor en accu op het eerste gezicht nauwelijks zichtbaar. De actieradius van de moderne e-bike is tegenwoordig een stuk ruimer.

Zoals bij alle fietsen, bestaan er veel verschillende soorten elektrische fietsen: race e-bikes, gravel e-bikes, MTB e-bikes en elektrische toer- en trekkingfietsen.


Dasia Wielersport - E-bikes - Race e-bike

Race e-bikes

Elektrische racefietsen of afgekort e-racefietsen worden steeds populairder. Waar je voorheen vreemd aangekeken werd wanneer je op een e-racefiets met trapondersteuning reed, is de elektrische racefiets inmiddels helemaal geaccepteerd. Een elektrische racefiets is ideaal wanneer fietsen op een ‘normale’ racefiets niet meer mogelijk is. Zo kun je toch de fietstochten maken met jouw vriendengroep of bergop fietsen zonder dat de inspanning te hoog wordt.

E-racefietsen uit onze collectie: Bianchi Aria E-road, Bianchi E-Impulso Road, Ridley Kanzo E.

Gravel e-bike

De Gravel e-bike is een gravelfiets met elektrische trapondersteuning. Net zoals met de gravelbike zonder ondersteuning, kun je met een gravel e-bike op zowel verharde wegen als onverharde wegen zorgeloos fietsen.

Met een elektrische gravelbike kun je niet alleen jouw gravelritten makkelijker maken. Door de elektrische ondersteuning van jouw e-gravelbike kun je jouw fietstochten ook langer en uitdagender maken.

Gravel e-bikes uit onze collectie: Bianchi E-Impulso Road, Ridley Kanzo E.

Dasia Wielersport - E-bikes - Gravel e-bike
Dasia Wielersport - E-bikes - MTB e-bike

MTB e-bike

Soms zou je graag een nog langere trail willen fietsen of die steile klim bedwingen. Dan is een elektrische mountainbike of E-MTB de perfecte oplossing. Met een klein beetje hulp van de trapondersteuning kun je verder fietsen en fiets je net wat makkelijker bergop om toch die gave afdaling zo hard mogelijk af te dalen.

Net zoals bij mountainbikes zonder ondersteuning zijn er verschillende soorten MTB e-bikes. Zo heb je de keuze uit Hardtail E-MTB’s en Full Suspension E-MTB’s. Daarnaast zijn er speciale Cross Country CX E-MTB’s, Trail E-MTB’s en Enduro E-MTB’s.

MTB e-bikes uit onze collectie: Bianchi E-SUV, Bianchi E-Omnia,CUBE Stereo Hybrid, CUBE Reaction Hybrid.

Trekking e-bike

Wanneer je graag lange fietstochten maakt of fietsvakanties houdt, dan is een goede trekkingfiets belangrijk. Maar soms heb je een klein beetje hulp nodig op jouw lange fietstochten. Met een trekking e-bike fiets je altijd met wind mee en fiets je altijd heuvel af. Zo kun je nog langer genieten van jouw fietstochten.

Voor nog meer comfort tijdens jouw fietstochten zijn de meeste trekking e-bikes afgemonteerd met een verende voorvork en extra brede banden. Daardoor kun je op de tour e-bikes ook moeiteloos off-road fietsen. Met een trekking e-bike of tour e-bike wordt verkeerd rijden en omrijden een extraatje.

Trekking e-bikes uit onze collectie: Bianchi E-Omnia FT-Type, BMC Alpenchallenge AMP, CUBE Nuroad Hybrid, CUBE Supreme Sport Hybrid, CUBE Touring Hybrid.

Dasia Wielersport - E-bikes - Trekking e-bike
Dasia Wielersport - E-bikes - Urban e-bike

Urban e-bike

Urban e-bikes of elektrische stadsfietsen zijn ideaal voor fietsen door drukke binnensteden. Mobiliteit, flexibiliteit, veiligheid en lekker snel, dat zijn de kenmerken van een goede urban e-bike. Jouw urben e-bike gebruik je voornamelijk voor woon-werk verkeer of snelle boodschap. Maar jouw urban e-bike is natuurlijk ook geschikt om in het weekend een zorgeloze fietstocht te maken. Laat de auto dus maar staan en stap op een urban e-bike.

Urban e-bikes uit onze collectie: Bianchi T-Tronk T-Type, BMC Alpenchallenge AMP City, CUBE Supreme Hybrid, CUBE Touring Hybrid.