Fietstrainers

Heb jij net jouw fietsschoenen aangetrokken en begint het te regenen? Of wil je topfit uit de winter komen? Met een fietstrainer kun je het hele jaar door fietsen en trainen, vanuit jouw eigen huis. Met een fietstrainer train je beter dan ooit. Sprinttraining, intervaltraining en complete trainingsschema’s kun je heel nauwkeurig thuis uitvoeren zonder dat je hoeft op te letten op andere weggebruikers. Met een smarttrainer kun je zelfs samen fietsen met vrienden of wedstrijden rijden, gewoon vanuit huis. Kom naar onze winkel voor het complete assortiment Wahoo fietstrainers, smarttrainers en trainer accessoires.


Dasia Wielersport - Fietstrainers - Smarttrainers

Fietstrainers

Er bestaan verschillende soorten fietstrainers. zoals de rollerbank, wheel-on fietstrainers, direct drive trainers en smart trainers.

De ‘ouderwetse’ rollerbank lijkt misschien achterhaald maar is ideaal om souplesse te trainen en doordat de fiets los op de rollers staat train je automatisch je core en evenwicht. De rollerbank neem je eenvoudig mee naar wedstrijden zodat je perfect kunt opwarmen voor de start.

Net zoals bij een rollerbank plaats je bij een wheel-on trainer het achterwiel op een remrol. Voor het gebruik van een wheel-on trainer heb je een speciale trainerband nodig. Deze trainerband slijt minder snel en maak minder geluid. Wheel-on trainers zijn vaak basic fietstrainers met relatief weinig opties en geschikt voor de beginnende indoor fietser.

Met een direct drive fietstrainer kun je jouw fiets, zonder achterwiel, direct op de cassette van de fietstrainer plaatsen. Indoor trainen op een direct drive trainer is een stuk stiller en je hebt geen speciale band nodig. Nagenoeg alle direct drive trainers zijn ook een smart trainer. De smart trainer kun je koppelen aan jouw fietscomputer, sensoren, smartphone of tablet zodat je interactief, virtueel indoor kunt fietsen.

Virtueel fietsen

Smart trainers worden in rap tempo populair omdat steeds meer fietsers ontdekken hoe leuk indoor trainen tegenwoordig is. De smart trainer koppel je aan jouw smartphone, tablet of computer zodat je trainingssoftware, zoals Zwift, kunt gebruiken. De smart trainer stuurt alle gegevens zoals snelheid, cadans en vermogen door zodat je op het beeldscherm jouw training realtime kunt zien.

Fiets je virtueel bergop, dan wordt de weerstand van jouw smart trainer automatisch aangepast, wat jouw indoor fiets training nog realistischer maakt. Niet alleen kun je hierdoor zeer efficiënt trainen, maar is het ook leuk om virtueel een mooie fietstocht te maken en virtuele bergen op te fietsen.

Zwift is het meest populaire online platform voor virtueel fietsen en indoor fiets training. Binnen Zwift kun je vrij rond fietsen, trainingsschema’s volgen, afspreken én virtueel fietsen met fietsvrienden en zelfs wedstrijden rijden. Je hoeft dus nooit meer alleen indoor te fietsen, zelfs als je alleen thuis bent.

Dasia Wielersport - Fietstrainers - Smarttrainer Zwift
Dasia Wielersport - Fietstrainers - Smarttrainer accessoires

Fietstrainer accessoires

Voor fietstrainers bestaan verschillende accessoires om indoor trainingen nog leuker en beter te maken. Ben je flink aan het zweten tijdens een workout op jouw smarttrainer? Dan is een sweat catcher of zweetmat geen overbodige luxe. De sweat catcher bevestig je aan het stuur en de zadelpen zodat je jouw fiets en de vloer beschermt tegen transpiratie. Onder jouw smarttrainer en fiets leg je natuurlijk een trainer mat zodat de vloer optimaal beschermt is tegen transpiratie. De trainer mat dempt ook nog eens het geluid, wel zo fijn voor de buren.

Verhoog je rijgevoel met de KICKR CLIMB Indoor Grade Simulator en simuleer stijgingen tot 20% en afdalingen tot 10%. Regel je lichaamstemperatuur met de eerste slimme KICKR HEADWIND ventilator. Koppel de HEADWIND aan je smarttrainer, hartslagmeter of snelheidssensor om de trainingsintensiteit te meten en automatisch de ventilator aan te passen. Met de KICKR AXIS kun je je rijgevoel aanpassen en verbeteren tijdens het trainen op een KICKR Smart Trainer. Door de zijwaartse beweging na te bootsen die je ervaart wanneer je buiten fietst.