Gravelbikes

Waar de verharde wegen eindigen voor andere fietsers, beginnen plezier en avontuur voor de gravelbike nog maar net. Met een gravelfiets ben je het hele jaar voorzien en flexibel. Je hoeft niet meer over te stappen op een mountainbike, zoals vroeger gebruikelijk was in de herfst en winter. De nieuwste gravelfietsen zijn op zowel onverharde als op verharde wegen qua prestaties nagenoeg vergelijkbaar met die van een racefiets.


Dasia Wielersport - Gravelbikes

De Gravelbike

Gravelbikes zijn populairder dan ooit en zijn de ideale fietsen voor de avontuurlijke fietser. Met een gravelbike rij je net zo makkelijk over onverharde wegen als over verharde wegen. Ook in de winter is een gravelbike ideaal wanneer je iets meer zekerheid wilt hebben op vochtige wegen door de brede banden en de geometrie van de gravelfiets.

De gravelbike is een kruising tussen de racefiets en de mountainbike. Een gravelbike is robuuster dan een racefiets maar minder robuust dan een mountainbike. Maar let op, een gravelfiets is niet hetzelfde als een crossfiets. Crossfietsen zijn speciaal gemaakt om door de modder te fietsen.

Met de veelzijdige gravelbike fiets je zowel over asfalt, kasseien, zandweggetjes en speciale gravel routes.

Gravelbike comfort

Een van de belangrijkste verschillen tussen een racefiets en een gravelbike is dat de gravelfiets de mogelijkheid biedt voor bredere banden. Bandbreedtes van 40 mm, en vaak zelfs nog breder, zijn eenvoudig te monteren. Door de brede banden van de gravelbike is het mogelijk om op gravelwegen en zandpaden net zo goed te rijden als verharde wegen.

Gravelbikes zijn comfortabel vanwege hun specifieke geometrie. Dit geeft je de mogelijkheden om comfortabel lange tochten en meerdaagse tochten te maken. Het stuur van de gravelbike, met de kenmerkende uitlopende stuurbocht, zorgt voor meer comfort en controle op onverharde paden.

Op de gravelbike zijn de 1×11 of 1×12 versnelling geen uitzondering meer. Met één voorblad en uitgebreide cassette blijft het bereik hetzelfde. Minder gewicht, minder onderhoud en minder afstellen zijn voordelen van het gebruik van één voorblad. Je hoeft niet bang te zijn dat de ketting van het voorblad valt of gaat rammelen. Door het bredere kettingblad en de clutch op het achterderailleur blijft de ketting goed strak liggen.

.

Dasia Wielersport - Gravelbikes
Dasia Wielersport - Gravelbikes

Gravelbikes & Bikepacking

Gravelbikes hebben vaak verschillende montagepunten op het frame. Wanneer je jouw gravelbike gebruikt voor woon-werk verkeer, dan is het fijn als je eenvoudig spatborden of een bagagedrager kunt monteren.

Ga je echter bikepacken met jouw gravelfiets dan zijn extra bevestigingspunten, bijvoorbeeld op de voorvork, prettig voor het monteren van extra bikepacking tassen. Op het extra montagepunt aan de onderkant van jouw gravelbike kun je een extra bidonhouder monteren. Hierin kun je in plaats van drinken een gereedschapsbidon meenemen tijdens jouw gravel bikepacking tocht.

Gravelbikes in ons assortiment: Bianchi Arcadex, Bianchi Impulso, BMC URS, Cervélo Áspero 5, CUBE Nuroad C:62, CUBE Nuroad WS.