MTB

Iedereen die ervan houdt om buiten te zijn en ver buiten de gebaande paden op de fiets te zitten, kan het beste een mountainbike kiezen. De MTB is geschikt voor bijna alle soorten paden: van een ontspannen ronde door de duinen of het bos tot een uitdagende trail boordevol actie in ruig terrein of de Hollandse MTB parcoursen. Je hoeft alleen de juiste mountainbike voor jou behoeften te kiezen.

Afhankelijk van de toepassing vind je bij ons een groot aantal verschillende mountainbike modellen die elk zijn aangepast aan hun specifieke doel: Cross County XC MTB’s, Trail MTB’s, Enduro MTB’s en Downhill MTB’s.


Dasia Wielersport - MTB

Mountainbikes

Mountainbikes verschillen van gewone fietsen en racefietsen door hun geometrie en vering. Ze worden gekenmerkt door hun dikkere banden met noppen, een sterk frame, vering, krachtige schijfremmen en een opvallend veel versnellingen met overbrengingsverhoudingen die geschikt zijn voor de bergen. Een dropperpost is tegenwoordig een essentieel onderdeel van de MTB geworden. Met een MTB dropperpost kun je het zadel met een knopje op het stuur laten zakken om moeilijke afdalingen gemakkelijker je gewicht naar achteren te verplaatsen.

Moderne high-end mountainbikes met 11 of 12 tandwielen achter worden geleverd met slechts één kettingblad aan de voorkant. Het schakelbereik blijft hetzelfde door de uitgebreide cassette. Door het gebruik van maar één voorblad is er minder gewicht, minder onderhoud en minder afstellen. Door de breedte van het kettingblad en de clutch in het achterderailleur blijft de ketting goed strak liggen.

Full Suspension MTB

Full Suspension mountainbikes hebben zowel voor- als achtervering. Hierdoor heb je op een Full Suspension mountainbike meer controle, grip en tractie op uitdagend terrein. Door de achtervering houden de wielen beter contact met de ondergrond wat een hogere stabiliteit geeft wanneer je bijvoorbeeld afdaalt.

Een Full Suspension MTB is zwaarder dan een Hardtail MTB. Over het algemeen zijn Full Suspension mountainbikes iets duurder. Welk type MTB voor jou het beste is hangt grotendeels af van het type trails die je wilt gaan rijden en van jouw rijstijl.

Full Suspension MTB’s in ons assortiment: Bianchi Methanol CV FS, BMC Fourstroke, BMC Speedfox, Ridley Sablo, Giant Anthem Advanced, Giant Trance Advanced.

Dasia Wielersport - MTB - Full Suspension mountainbike
Dasia Wielersport - MTB - Hardtail mountainbike

Hardtail MTB

De Hardtail MTB heeft alleen vering in de voorvork en dus een “harde staart”. Hardtails mountainbikes zijn ontworpen voor iets minder ruig terrein. De schokken op het achterwiel komen zonder de achtervering bij de fietser zelf terecht.

Daar staat tegenover dat een Hardtail MTB stijver en lichter is dan een Full Suspension MTB. Doordat er geen bewegende delen aan de achtervork van de Hardtail MTB zijn, heb je minder onderhoud.

Hardtail MTB’s in ons assortiment: Bianchi Methanol CV RS, Bianchi Nitron, BMC Twostroke, CUBE ACCESS, Ridley Ignite, Giant XTC Advanced.