Racefietsen

Er bestaan inmiddels veel verschillende soorten racefietsen. Je hebt er vast wel een over gehoord; aero racefietsen, endurance racefietsen en traditionele ”allround” racefietsen. Natuurlijk is voor al deze racefietsen het ”kromme stuur”, de dropbar, kenmerkend. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen al deze soorten racefietsen?


Dasia Wielersport - Racefietsen - Aero racefietsen

Aero racefietsen

Aero racefietsen zijn kenmerkend door de aerodynamisch gevormde buisvormen en volledig geïntegreerde kabels. Dit uiteraard om zo min mogelijk luchtweerstand te creëren en zo een zo snel mogelijke fiets te maken. Het aerodynamische voordeel is hoofdzakelijk op hoge snelheden en tot een hellingspercentage van 6%. Deze fietsen zijn gericht op rijders die graag hun grenzen verleggen. Wedstrijdrijders kiezen niet voor niets bij een groot deel van de wedstrijden voor een aerodynamische model racefiets.

Aero racefietsen uit onze collectie: Bianchi Oltre / Aria., BMC Timemachine Road, Cervélo S5, Ridley Noah Fast, Giant Propel Advanced.

Endurance racefietsen

Endurance racefietsen zijn zo ontworpen dat de zitpositie op de fiets iets comfortabeler is zodat je langer en uitgeruster op de fiets kan blijven zitten. Vergeleken met andere racefietsen hebben deze fietsen een kortere bovenbuis en een langer balhoofd. Naast dat de bouw van de fiets anders is hebben deze fietsen over het algemeen ook meer ruimte voor bredere banden. Sta er niet van te kijken als er standaard al 30mm banden zijn gemonteerd en er ruimte is tot 35mm!

Endurance racefietsen uit onze collectie: BMC Roadmachine, Cervélo Caledonia, Ridley Fenix, Bianchi Infinito, Giant Defy Advanced.

Allround racefietsen

Allround racefietsen zijn zoals de traditionele racefiets is bedacht op alle fronten goed inzetbaar. Ze worden ook wel klim racefietsen genoemd. Je ziet de trend dat de traditionele racefiets ook steeds meer aerodynamische kenmerken krijgt. Volledige integratie van kabels, aero sturen en aero buisvormen.
Anders dan bij de aerofietsen is hierbij het doel een zo licht mogelijke fiets te maken.

Allround racefietsen uit onze collectie: BMC Teammachine, Cervélo R5, Ridley Helium, Bianchi Specialissima / Sprint, Giant TCR Advanced.