Fietsbrillen

Met een goede fietsbril houd je veilig zicht op de weg of op het fietspad. Een goede fietsbril beschermt jouw ogen en zorgt voor beter zicht. Onderschat de waarde van een goede fietsbril niet. Deze is onmisbaar tijdens je rit! Een fietsbril zorgt niet alleen voor een stijlvolle look, ook houdt een fietsbril de felle zon, UV-straling, wind, vliegjes en vuil uit jouw ogen.

Wil jij er dus goed uitzien op de fiets en je ogen optimaal beschermen? Kom dan naar onze winkel om onze collectie fietsbrillen van AGU en BBB te passen.


Dasia Wielersport - Fietsbrillen - AGU fietsbrillen

Fietsbril lenzen

Het meest belangrijke onderdeel van de fietsbril is natuurlijk de lens. De lens beschermt jouw ogen tegen fel zonlicht en de elementen. Omdat het niet iedere dag hetzelfde weer is, worden veel fietsbrillen geleverd met drie verschillende lenzen. De donkere lens kun je gebruiken op heldere zonnige dagen. Deze donkere lens vermindert de schittering van de zon en beschermt jouw ogen tegen UV-licht. De oranje of gele lens kun je gebruiken bij bewolkt weer. Deze lens geeft meer contrast zodat je beter zicht hebt. De transparante lens kun je gebruiken voor alle overige weerstypen. Deze lens beschermt natuurlijk niet tegen de zon maar wel tegen de wind, vuil en vliegjes.

Fotochromatische of Photochromic (PH) fietsbrillen hebben meekleurende lenzen. De fotochromatische lenzen passen zich automatisch aan bij donkere- of lichte omstandigheden. Zo hoef je niet meer de lenzen van jouw fietsbril te verwisselen en heb je toch optimaal zicht onder alle omstandigheden.

Fietsbril pasvorm

Iedere fietsbril heeft weer zijn eigen vorm, uiterlijk en kleur. Kies je bijvoorbeeld voor een fietsbril met een volledig montuur (full frame), alleen een montuur met een bovenrand (half frame) of zelfs frameloos. Dit heeft allemaal invloed op je looks, passing met je fietshelm en gezichtsveld tijdens het fietsen.

Het is belangrijk is dat een fietsbril goed op je gezicht past. Zo hebben wij in ons assortiment ook fietsbrillen voor smallere gezichten of fietsers die last hebben van verziendheid. De meeste fietsbrillen zijn verstelbaar en zijn vaak voorzien van een rubberen neusstuk en verstelbare pootjes.

Kom naar onze winkel om jouw favoriete fietsbril te passen. Zo zorg je ervoor dat jou fietsbril voor jou perfect zit.

Dasia Wielersport - Fietsbrillen - BBB fietsbrillen