AGU

Al meer dan 50 jaar ontwerpt AGU functionele en stijlvolle kwaliteitsfietskleding in Nederland. Om ervoor te zorgen dat elke rijder de juiste outfit vindt, heeft AGU vier verschillende collecties gecreƫerd die echt aan alle eisen van de fietser voldoen. Van de beginnende fietser tot de profrenner van Jumbo-Visma, je blijft met AGU altijd comfortabel, droog, warm, snel en stijlvol gekleed.

Maar daar blijft het niet bij! Naast wielerkleding heeft AGU een volledige collectie met bikepacking tassen. Voor de rijder die op avontuur wilt gaan kan je de volledige fiets voorzien van hoogwaardige fietstassen voor op de racefiets, mountainbike of gravelbike.


Dasia Wielersport - AGU - Fietskleding

AGU fietskleding

Een nieuwe fiets is nog maar het begin van jouw aanstaande fietsplezier. Wil je echt goed voor de dag komen dan zul je ook moeten investeren in passende fietskleding. Of het nu om wielrennen, gravelen of mountainbiken gaat.

Aan de basis van je wieleroutfit staat de fietsbroek. Kenmerkend aan de fietsbroek is de zeem, het kussentje aan de binnenkant. De zeem zorgt ervoor dat je comfortabel op je zadel zit en dat voorkomt zadelpijn.

Fietsshirts zijn speciaal ontworpen voor het fietsen. De voorkant is korter en standaard voorzien van een rits. De achterkant is langer en heeft altijd zakjes waar je repen, gels of accessoires in kunt bewaren.

Accessoires zijn tijdens het fietsen meer dan bijzaken en zorgen bijvoorbeeld voor meer confort en veiligheid tijdens het fietsen. Denk bijvoorbeeld aan fietshandschoenen, arm- en beenstukken, fietssokken, onderkleding en een wind- of regenjack.

Het is duidelijk dat vrouwen en mannen verschillend gebouwd zijn. Damesfietskleding valt daarom anders dan herenfietskleding. Met name de heupen en het bovenlichaam zorgen bij damesfietskleding voor verschillen in pasvorm. Wielershirts en broeken voor mannen vallen dan ook heel anders dan de fietskleding voor dames.

AGU fietsbrillen

Of je nu fanatiek wedstrijden fietst of rustige toerritjes maakt, AGU fietsbrillen zijn er voor fietsers van alle niveaus. Fietsbrillen moeten in de eerste plaats praktisch zijn, maar daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Daarom vind je in assortiment van AGU niets minder dan de beste fietsbrillen.

Een goede fietsbril zorgt ervoor dat de ogen omsloten zijn zonder dat de bril beslaat bij inspanning en voorkomt een vertroebeld beeld. Zodat je niet de juiste afslag voorbij fiets, of nog erger, een paaltje in het wegdek mist. Voor Mountainbikers in het bos, waar er vaak minder licht is, is een goed contrastrijk beeld nodig om alle oneffenheden in de trail perfect te zien. Een goede fietsbril beschermt je tegen de felle zon, wind en vuil. Uiteraard biedt een goede bril ook bescherming biedt tegen UV-straling.

Bij AGU vind je fietsbrillen met drie verschillende lenzen voor drie verschillende weersomstandigheden: getinte glazen voor fietsen in de zon, oranje glazen voor grijzer, bewolkt weer en heldere transparante glazen voor de regen. Bij lenzen met een hydrofobe behandeling glijdt water makkelijk van de lens af en de anti-fog coating gaat het beslaan van de lenzen tegen. Je kunt ook kiezen voor een Photochromic fietsbril met meekleurende lenzen, die zich aanpassen aan zowel donkere- als lichte omstandigheden waardoor je geen lenzen hoeft te verwisselen.

Kom naar de winkel om alle soorten AGU brillen te passen.

Dasia Wielersport - AGU - Fietsbrillen
Dasia Wielersport - AGU - Bikepacking

AGU bikepacking

Waar vroeger fietstassen vooral op toerfietsen werden gehesen, wordt nu vooral gebruik gemaakt van racefietsen, gravelbikes en mountainbikes. Daardoor is een nieuwe collectie bikepacking tassen ontstaan,waaronder zadeltassen, stuurtassen en frametassen die ontworpen zijn om optimaal op alle soorten fietsen te passen.

Als beginnende bikepacker zijn drie tassen essentieel: een frame tas, zadeltas en stuurtas. Een complete bikepacking uitrusting wordt aangevuld met een snack pack en een kleiner tasje voor op de bovenbuis, de top-tube tas. De frame tas is beschikbaar in drie verschillende maten, zodat voor bijna alle frames de juiste tas te vinden is. Uiteraard is iedere combinatie AGU fietstas mogelijk.

De AGU bikepacking tassen zijn speciaal ontworpen voor sportieve frames en hebben bovendien weinig invloed op de aerodynamica. Het materiaal is licht van gewicht en de bikepacks zitten strak tegen het frame. Daardoor kun je ze zelfs tijdens een ruige mountainbiketocht meenemen.

Een regenbui tijdens de tocht is geen probleem dankzij de vuil- en waterafstotende DWR-coating. Ben je op je bestemming aangekomen? Dan zorgt de verstelbare schouderband ervoor dat je de tas na het fietsen of tijdens een tussenstop makkelijk kan meenemen. De fietstassen zijn gemaakt van gerecycled Green Sphere polyester en voorzien van extra reflectie. Zo blijf je goed zichtbaar op de weg