DT Swiss

Zwitserse fabrikant, wereldwijd bekend vanwege de bijzonder hoogwaardige wielen, naven, voorvorken en dempers. Zowel wielrenners als mountainbikers associëren DT Swiss met Zwitserse techniek, innovatie en prestige. DT-Swiss heeft zich snel getransformeerd van een eenvoudige spaakfabrikant tot een van ‘s werelds toonaangevende merken voor wielen, velgen, naven en spaaknippels. Maar vergeet niet de geveerde vorken, dempers en dropper-zadelpennen. Deze belichamen evengoed de DT SWISS-filosofie: Engeneering Performance!


Dasia Wielersport - DT Swiss - Racefiets aero wielen

DT Swiss aero wielen

Aerodynamica beschrijft de interactie van een object met het omringende medium: lucht. Aero betekent voor DT Swiss minimale weerstand onder alle omstandigheden, waardoor je sneller dan ooit kunt gaan. Zonder compromissen in wegligging, stijfheid en remprestaties, het creëren van het meest efficiënte en complete wiel systeem.

Tijdens het fietsen heeft de velghoogte een aanzienlijke invloed op de aerodynamica, wendbaarheid en het gewicht van het wiel. Daarom zijn de ARC 1100 DICUT en ARC 1400 DICUT aero wielen verkrijgbaar in verschillende velghoogten: 50mm, 62mm en 80mm. Verkrijgbaar voor schijfremmen en velgremmen en eventueel met keramische lagers.

Het AERO+-velgprofiel minimaliseert zowel de luchtweerstand als het stuurmoment om de aerodynamica en controle, zelfs bij sterke zijwind, te verbeteren. Voor de fietser wordt het gemakkelijker om het aero-wiel onder controle te houden terwijl je profiteert van het voorwaarts duwende zeileffect.

DT Swiss performance wielen

Weet je niet zeker wat er je tegen gaat komen tijdens je fietsrit? Bergen, heuvels of vlakke stukken? Water van beneden of water van boven? Je hoeft je geen zorgen te maken, de DT Swiss Performance wielen hebben het allemaal. Hoogwaardige, rechte spaken en een betrouwbare, lichtgewicht naaf zorgen voor een efficiënte rit. De brede en stijve velgen bieden de perfecte mix van comfort, grip en een laag gewicht.

De DT Swiss performance wielen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, full carbon velgen of alu velgen, schijfremmen of velgremmen en tubeless ready. Uiteraard gebouwd rond een hoogwaardige DT Swiss naaf.

Topmodel binnen de DT Swiss performance wielen is de PCR 1100 DICUT “Mon Chasseral”, 1266 gr. van de beste Zwitserse techniek, met de nieuwste DT Swiss 180 Ratchet EXP-naaf en opgebouwd met een speciale koolstoflaagtechnologie, met de hand gemaakt in Europa.

Dasia Wielersport - DT Swiss - Racefiets performance wielen
Dasia Wielersport - DT Swiss - Racefiets endurance wielen

DT Swiss endurance wielen

Uithoudingsvermogen betekent een doel nastreven, wat er onderweg ook gebeurt. De DT Swiss Endurance-lijn is ontworpen met dit doel voor ogen. Geen franje, alleen de beste componenten. Voor maximale prestaties tegen een geweldige prijs.

De DT Swiss endurance wielen zijn ontwikkelt voor lange dagen in het zadel. Meer comfort, bredere banden en uitermate geschikt voor kasseien of minder goed wegdek.

De ERC 1100 DICUT is het topmodel binnen de performance lijn. Met AERO+ geoptimaliseerde velgprofielen worden bredere en comfortabelere banden ondersteund. Ultra wrijvingsarme SINC keramische lagers in de 180 DICUT Aero-naaf en de nieuwste generatie DT Swiss aero-spaken zijn technische hoogtepunten in de wielen.

DTS Swiss gravel wielen

Ervaar de eenvoudige geneugten van het verkennen en het plezier van fietsen – weg van de straten en het verkeer. Of het nu gaat om een ​​snelle rit na het werk, een weekendtrip of een bikepacking-tour van meerdere weken: Gravel geeft je de vrijheid om de wereld op twee wielen op een nieuwe manier te ervaren. De mogelijkheden zijn eindeloos, het avontuur begint voor de deur.

De GRC 1400 SPLINE 42 is de koning van de DT Swiss gravel wielen. De hookless tubeless carbon velg is 42 mm. Gecombineerd met een DT Swiss 240 naaf is de GRC 1400 SPLINE 42 een wielset die is ontworpen en geoptimaliseerd voor hoge snelheden op gravelroutes en daarbuiten.

De GR 1600 SPLINE 25 is gemaakt voor gravelavonturen. Een superduurzame aluminium wielset gemaakt van betrouwbare componenten die je ondersteunt voor eindeloze kilometers probleemloos rijplezier.

Dasia Wielersport - DT Swiss - Gravel wielen
Dasia Wielersport - DT Swiss - MTB wielen

DT Swiss MTB XC wielen

Of het nu gaat om het verslaan van de persoon naast je aan de startlijn of het behalen van de snelste tijd op een app, je hebt een bepaald doel voor ogen. Dit is precies waar de DTS Swiss cross country wielen voor zijn ontwikkeld: een lage acceleratiemassa en geoptimaliseerde roleigenschappen.

De XRC 1200 SPLINE is ontwikkeld met de snelste XC-rijders ter wereld en is je all-out crosscountry-wielset. Met zijn hookless full carbon en tubeless ready velg is hij klaar voor intensief, agressief XC-rijden.

Als crosscountry voor jou hoge snelheid betekent na het werk en af en toe een endurance race, bekijk dan de De XR 1700 SPLINE MTB wielset. Een pittig accelererend aluminium MTB wielset dat is ontwikkeld om aan alle crosscountry behoeften te voldoen.