ZIPP

ZIPP maakt sinds 2007 deel uit van de SRAM-familie en staat wereldwijd bekend om zijn aerodynamische high-end wielen voor weg, gravel, cross, mountain en triathlon. ZIPP werd in 1988 opgericht door autosportingenieur Leigh Sargent met de missie om wielrenners sneller te maken. Het bedrijf richtte zich op het produceren van de meest hoogwaardige en robuuste wielen en componenten. In de afgelopen drie decennia heeft ZIPP zich daarin bewezen en blijven ze een van de meest vooruitstrevende merken! Dankzij deze competenties heeft ZIPP een reeks innovaties in de fietsindustrie kunnen presenteren: van het eerste carbon schijfrem wielset, tot de eerste carbon crank, tot het eerste wiel dat negatieve weerstand creëert in de windtunnel. Deze innovaties hielpen atleten om ‘s werelds zwaarste races te winnen!


Dasia Wielersport - ZIPP - ZIPP NSW

ZIPP NSW wielen

ZIPP’s 454 NSW Tubeless schijfrem is de ultieme wielset voor racen op de weg. Dit wiel levert alles wat de prestatiegerichte fietser vraagt. Het is aerodynamisch efficiënt en stabiel in alle windomstandigheden. Bovendien is een bredere velg ontworpen voor tubeless banden met een lagere druk voor een lagere rolweerstand en trillingsdemping, zodat je op de weg zo min mogelijk energie verliest. De golvende 58 mm Sawtooth™ velgvorm met Hyperfoils™ is ons meest aerodynamische en stabiele wiel.

ZIPP’s 353 NSW Tubeless schijfremwielset is het toppunt van ons streven naar veelzijdigheid en snelheid. Met zijn golvende, 45 mm diepe velgvorm biedt de 353 NSW snelheid op elk terrein met de beste aerodynamische efficiëntie en zijwindstabiliteit in zijn klasse. De 353 NSW is Zipp’s lichtste tubeless wielset tot nu toe.

In het midden van de Zipp NSW wielen bevindt zich de Cognition V2-naafset met een Axial Clutch V2™-mechanisme voor snellere inschakeling, lagere wrijving en verbeterde duurzaamheid.

ZIPP Firecrest wielen

ZIPP’s 404 Firecrest Tubeless wielset is een beproefd snelheidswapen voor elke situatie. Met een diepte van 58 mm is de 404 Firecrest Tubeless ideaal voor wegraces, tijdritten en triatlon, gran fondos en rijden over gevarieerd terrein. De 23 mm interne breedte van de wielset is perfect voor het rijden met bredere tubeless banden bij verminderde luchtdruk

De 303 Firecrest Tubeless schijfremwielset is voor toegewijde fietsers die streven naar de nieuwste technologie. De velg is iets boller van ontwerp. Het profiel zorgt voor een lage luchtweerstand en een verbeterde overgang tussen velg en band, wat de aero-efficiëntie op de weg verhoogt. De brede velgstand heeft ook minder doorbuiging van de band voor een lagere rolweerstand. De combinatie van de bredere band, het grotere bandenvolume en de lagere bandenspanning helpt de vermoeidheid van de rijder te verminderen, de band en het wielsysteem absorberen het trillen, niet de rijder.

Dasia Wielersport - ZIPP - ZIPP Firecrest
Dasia Wielersport - ZIPP - ZIPP 303 S

ZIPP 303 S wielset

ZIPP’s 303 S Tubeless schijfremwielset biedt de fietsers van vandaag de veelzijdigheid die ze nodig hebben met de snelheid waar ze naar hunkeren.

Met een velghoogte van 45 mm is de ZIPP 303 S geschikt voor elk terrein. Deze wielset is tubeless voor schijfremfietsen, waardoor het mogelijk is om brede banden met een lagere druk te gebruiken voor raceklare snelheid op de weg of over gravel.

De ZIPP 303 S is de meest verkochte ZIPP wielset.