CeramicSpeed

Ultieme prestaties zonder concessies te doen aan de kwaliteit. CeramicSpeed, opgericht in 2004, is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van keramische lagers voor sport en industrie. Het team in Denemarken assembleert nog steeds elk lager met de hand. Voor mountainbiken, weg- en baanwielrennen biedt het merk high-end trapassen, kettingen, balhoofdstellen en oversized derailleurkooien, het OSPW-systeem.


Dasia Wielersport - CeramicSpeed - OSPW

CeramicSpeed OSPW

Als het snelste ​​Oversized Pulley Wheel op de markt, is het CeramicSpeed OSPW-systeem ontwikkeld om te voldoen aan de toenemende behoefte van fietsers aan verbeterde aandrijving. Het OSPW-systeem optimaliseert de algehele efficiëntie van de aandrijving dankzij de extreem lage wrijving van de CeramicSpeed lagers en het unieke ontwerp.

Met de ​​OSPW-systemen bespaar je watts en verbetert je prestaties bij zowel binnen- als buitentrainingen en racen.

Met meer dan tien unieke OSPW-systemen dekt CeramicSpeed ​​de meeste compatibiliteit voor Shimano, SRAM en Campagnolo voor de racefiets, gravelfiets en MTB.

Alle CeramicSpeed ​​OSPW-systemen zijn verkrijgbaar in gecoate versies voor nog betere prestaties. De gecoate versies vallen onder levenslange garantie.

CeramicSpeed Bottom Brackets

De CeramicSpeed bottom brackets (trapassen) garanderen de laagste wrijving, geoptimaliseerde krachtoverbrenging en de langste levensduur, waardoor je watts kunt besparen en sneller kunt fietsen.

De bottom brackets dekken 99% van alle cranks merken en modellen, van Shimano tot SRAM en Campagnolo. Ongeacht de discipline, er is altijd een CeramicSpeed trapas die op jouw fiets past, op de racefiets, gravelfiets of MTB.

Alle CeramicSpeed bottom brackets zijn verkrijgbaar in een gecoate versie voor een nog langere levensduur en nog minder wrijving.

Dasia Wielersport - CeramicSpeed - Bottom bracket
Dasia Wielersport - CeramicSpeed - Keramische wiellagers

CeramicSpeed lagers

Optimaliseer jouw wielen of naaf met CeramicSpeed ​​Wheel Kits en voel direct het verschil in rolweerstand en een langere levensduur.

Een CeramicSpeed Wheel kit vermindert wrijving, het resultaat is een hogere topsnelheid en een lagere rolweerstand. De hoge snelheid van wiellagers betekent dat lagerwrijving een enorme invloed kan hebben op de prestaties.

De levensduur van de CeramicSpeed lagers is maar liefst 3-5 keer langer is dan die van standaard wiellagers. Bespaar watts en verleng de levensduur van jouw wielen met een duurzame upgrade.

De meeste upgrade kits zijn ook verkrijgbaar in een gecoate versie, die wrijving nog meer vermindert en de weerstand tegen vervuiling en corrosie verhoogt. Gecoate lagers verlengen de levensduur nog verder.

Coated finish

Als je het beste wilt voor jouw fiets, dan is coaten iets voor jou!

De gecoate producten van CeramicSpeed ​​bieden de ultieme winst in prestaties en een lange levensduur. De unieke coating heeft verschillende eigenschappen die de levensduur van CeramicSpeed lagers verbeteren waardoor er vrijwel geen slijtage optreedt van de lagers.

De coating is een metallische laag, die 75% harder is dan de geharde stalen loopvlakken. De coating wordt aangebracht in een zeer dunne en gelijkmatige laag van 3 micron (0,003 mm) over het gehele oppervlak van de lager ring. Zowel de binnenkant als de buitenkant worden behandeld om een ​​optimaal resultaat te bereiken.

Gecoate lagers zijn beschikbaar voor bottom brackets, wiellagers en het Oversized Pulley Wheel System. Gecoate producten vallen onder het levenslang garantieprogramma.

Dasia Wielersport - CeramicSpeed - Coated finish
Dasia Wielersport - CeramicSpeed - UFO onderhoudsproducten

UFO onderhoudsproducten

De CeramicSpeed UFO-productgroep biedt de beste oplossing om e aandrijving/ketting en lagers geoptimaliseerd en beschermd te houden.

De CeramicSpeed UFO Drip kettingcoating (wax) is ontwikkeld om alle disciplines te ondersteunen. Voor natte omstandigheden moet de ketting na de rit worden gedroogd. Een nieuwe coating van UFO Drip worden aangebracht om de beste bescherming en voortdurende optimalisatie te garanderen.

De CeramicSpeed UFO Clean Drivetrain verwijdert vet en vuil grondig van alle aandrijving componenten. UFO Clean Drivetrain is ontworpen en geformuleerd om kettingen schoon te maken en voor te bereiden op waxcoatings

De CeramicSpeed UFO Clean Bearings verwijderen grondig vet en vuil uit de cartridgelagers. De unieke eigenschappen breken vet efficiënt af en maken een eenvoudige reiniging van trapassen, wiellagers, balhoofdlagers en derailleur wiellagers mogelijk.