Cervélo

Dit Canadees-Nederlands fietsenmerk werd in 1995 opgericht door de Nederlander Gerard Vroomen en de Canadees Phil White. Met het oorspronkelijke doel de snelste (tijdrit)fietsen te maken. Het assortiment is in de loop der jaren een stuk uitgebreider met racefietsen, gravelbikes, baan en triathlon fietsen. Cervelo is in het huidige wielrennen bekend van de zwart-gele Nederlandse dames en heren formaties van team Jumbo-Visma. Hier komt het moto van Cervelo goed van pas. Of je nu streeft de Tour de France, Ironman, clubkoers of snelste van je vriendengroep to zijn. Cervelo zal hun uiterste best doen je daar bij to helpen!


Dasia Wielersport - Cervélo - Racefietsen

Cervélo racefietsen

Overwinningen komen in vele vormen: de leiderstrui claimen, een berg opfietsen, onze grenzen verleggen tijdens het fietsen met vrienden. Verleg ook jouw grenzen met een Cervélo racefiets.

De Cervélo S5 geeft prioriteit aan aerodynamische prestaties en stijfheid. De Cervélo S5 aero racefiets met de iconische V-Stem waarin de kabels mooi zijn verborgen voor nog meer aerodynamisch voordeel.

De Cervélo R5 heeft maar één taak: snel de top bereiken. Gewicht, stijfheid en handling van de Cervélo R5 zijn ongeëvenaard. En hoewel aerodynamica niet de focus is bij Cervélo R5, zijn alle kabels weggewerkt voor nog minder weerstand.

De Cervélo Caledonia-5 is gemaakt om uren in het zadel door te brengen. Glad asfalt, slecht wegdek, singeltrack passages, de Cervélo Caledonia-5 kan dat allemaal.

Cervélo gravelfietsen

Cervélo gravelbikes zijn gericht op snelheid en gebaseerd op de compromisloze snelheid van de Cervélo racefietsen.

Sommigen zullen misschien zeggen dat aero niet uitmaakt op een gravelfiets, maar als je tegenwind in het open veld rijdt is het toch fijn om te weten dat de Cervélo Áspero-5 een aero gravelbike is waardoor je toch minder wind tegen ervaart. Een aero frame en weggewerkte kabels zorgen voor een snelle gravelfiets.

De Cervélo Áspero presteert zoals je zou willen dat een racefiets off-road presteert. Stijfheid en handling werken samen om ervoor te zorgen dat Cervélo Áspero onmiddellijk reageert.

Dasia Wielersport - Cervélo - Gravelfietsen
Dasia Wielersport - Cervélo - Tijdritfietsen

Cervélo tijdritfietsen

De Cervélo P5 tijdritfiets is volledig gericht op aerodynamische prestaties, binnen de kaders die door de UCI zijn gedefinieerd. Het resultaat is een fiets die op alle mogelijke manieren de grenzen verlegt. Aerodynamica is van cruciaal belang voor het bouwen van een snelle tijdritfiets.

Het frameontwerp en de aangepaste buisvormen van de Cervélo P5 verbeteren de aerodynamica en verbeteren tegelijkertijd de stijfheid, het gewicht en de bruikbaarheid – alles in een UCI-legaal pakket.