Zipp 202 Firecrest Carbon Clincher Disc Wielset

  • Zipp 202 Firecrest Carbon Clincher Disc Wielset
  • Zipp 202 Firecrest Carbon Clincher Disc Wielset
Zipp

Zipp 202 Firecrest Carbon Clincher Disc Wielset

De Zipp 202 Firecrest Carbon is ontwikkeld met één doel voor ogen: absolute topprestaties. Zipp is begonnen met de klassieke 202 - het legendarische klimwiel - en heeft deze omgevormd naar een stijve, lichtgewicht en aerodynamische wielset die onder alle omstandigheden het beste uit de berijder haalt. 

De clincher weegt slechts 1380 gram en en daarmee is de Zipp 202 Carbon Firecrest de lichtste wielset uit de Firecrest serie. Net als zijn voorganger bedraagt de velghoogte 32 mm, maar met het Firecrest profiel heeft de velg nu op zijn breedste punt een breedte van 25,4 mm gekregen. Het resultaat? Een klassiek 'do-it-all' wiel.

Het Firecrest profiel kenmerkt zich door een bijna constante velgbreedte, van remvlak tot spaakbed. Dit resulteert in meer controle over luchtstroming en verbeterde aerodynamica. De Zipp 202 Carbon Firecrest is dan ook sneller en en stabieler dan andere wielen met een vergelijkbare velghoogte.

De Carbon Clincher technologie van Zipp zorgt verder voor uitstekende remeigenschappen. Door gebruik te maken van een speciaal soort hars, gebaseerd op materialen uit de motorsportwereld, kan de velg de hoge temperaturen die vrijkomen bij het remmen gemakkelijk weerstaan.
 

De Zipp 202 Carbon wielset is er nu niet alleen meer voor velgremmen maar is ook al te leveren in een disc versie voor schijfremmen.

Materiaal Carbon
Velghoogte 32mm
Type band Draadbanden
Gewicht 1380gr

2800,- 2499,-

Body