Morgan Blue

Morgan Blue biedt een zeer compleet assortiment fiets onderhoudsproducten. Zoals schoonmaakmiddelen voor de fiets, diverse soorten smeermiddelen en bescherming sprays voor frame en ketting.

Morgan Blue werd opgericht in 1994 onder de naam Morgan Oils met als doel de beste ketting-olie te ontwikkelen. Snel volgde er nieuwe fiets onderhoudsproducten, zoals het bekendste product uit het assortiment, de blauwe kettingreiniger. door toevoeging van specifieke additieven kleurt de kettingreiniger blauw. In de volksmond werd daarom al snel gesproken over ‘Morgan Blue’.

De onderhoudsproducten van Morgan Blue vind je bij ons in de winkel onder ons eigen label. Dus herkenbaar voorzien van ons Dasia Wielersport logo.


Dasia Wielersport - Morgan Blue - Kettingreiniger

Morgan Blue kettingreiniger

De Morgan Blue kettingreiniger is een actieve reiniger en ontvetter geschikt voor de ketting- en aandrijflijn componenten.

Regelmatig gebruik van Morgan Blue kettingreiniger voorkomt aantasting van de ketting en de aandrijflijncomponenten. Dit zorgt voor hogere prestaties, soepeler schakelen en een langere levensduur van de ketting. De actieve kettingreiniger componenten zorgen voor een snel en grondig reinigingsproces. Uiteraard kan Morgan Blue kettingreiniger veilig gebruikt worden op rubber en kunststof onderdelen.

Morgan Blue Dry Wax

Morgan Blue Dry Wax is een professioneel smeermiddel voor fietsen op basis van was, verrijkt met Friction Modifier. Friction Modifier vormt een dunne en flexibele smeerlaag. Eenmaal aangebracht dringt de vloeistof door tot in de binnenkant van de ketting. De was laat een smerende laag achter die vuil afstoot.

Gebruik Dry Wax op de ketting en laat deze voldoende drogen. Dry Wax beschermt de ketting tegen water en vuil. Voor een optimale verzorging van de ketting kan de behandeling enkele malen herhaald worden. Voor het beste resultaat kan Dry Wax één tot twee uur voor gebruik aanbracht worden.

Dasia Wielersport - Morgan Blue - Dry Wax kettingolie
Dasia Wielersport - Morgan Blue - Bio Bike Cleaner

Morgan Blue Bio Bike Cleaner

Morgan Blue Bio Bike Cleaner is 100% biologisch afbreekbaar en kan gebruikt worden om snel de hele fiets schoon te maken, inclusief ketting en derailleur.

Spoel het frame eerst af met water. Spray het frame in met Bio Bike Cleaner en gebruik een kettingborstel om de ketting en derailleur grondig schoon te maken. Gebruik een schoonmaak handschoen of doek om het frame en de rest van de fiets schoon te maken. Laat 2 minuten staan. Spoel het frame nogmaals af met water en droog het af met een doek en je fiets straalt weer als nieuw.