Body Scanning CRM

Body Scanning CRM

De ideale fiets in drie stappen:
Een onjuiste zitpositie op de fiets kan de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verhogen, met als gevolg kleine of grote klachten, terwijl je net lekker aan het fietsen bent.
Met Body Scanning CRM - een innovatief meetsysteem - kunnen we je opmeten. Het systeem is het resultaat van een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieurs en tweewielerspecialisten.

Vaak hebben we te maken met diverse lichaamsklachten zoals:

 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Pijn aan de knieën, polsen en/of handen
 • Zitbeenderen, stuitstaartbeen, schaambeen en prostaatklachten

Voor veel van deze klachten zijn er oplossingen beschikbaar. Dat wil niet zeggen dat we alles kunnen oplossen. Sommige problemen zijn van dien aard, dat wij alleen de klachten kunnen reduceren. Helemaal niet meer kunnen fietsen is ook geen optie.

Stap 1: fietsmeting, zithouding en afstelling

De meting:
Eerst doen we een meting van het lichaam met Body Scanning CRM. De meting is belangrijk om inzicht te krijgen in uw lichaamsverhouding.

Je wordt op vier punten gemeten :

 • Lichaamslengte
 • Borstbeenhoogte
 • Bekkenkamhoogte
 • Vuisthoogte

Aan de hand van de vier gemeten punten, hebben wij nu inzicht op je lichaamsgeometrie. Wat straks belangrijk is om de juiste geometrie van de fiets te kiezen. De juiste geometrie is het belangrijkste, niet de framemaat

Eventuele klachten:
Na de meting vragen we je of er rug of nek klachten zijn. De klachten nemen we mee voor het bepalen van de juiste zithouding. Er wordt ook gevraagd of er zadelklachten zijn, een verkeerd zadel kan ook rugklachten veroorzaken. Daarnaast vragen we je of je last hebt van de handen bij het fietsen. Ook dit kan duiden op een verkeerde houding of een verkeurde keus in handvatten.

Keuze fiets:
Graag willen we weten in welk soort fiets je geïnteresseerd bent. We passen dit toe in verschillende categorieën, zoals:

 • Racefiets
 • Mountaibike
 • Hybride
 • Trekkingfiets
 • Stadsfiets/elektrische fiets

Keuze zithouding:
Dan volgt de zitpositie. Er zijn verschillende zitposities mogelijk, afhankelijk van de fiets zelf waarop je  wilt rijden en het door u gewenste rijgedrag. In de winkel zullen we je daarin begeleiden en adviseren.

Afstelling fiets:
In het laatste deel gaan we de fiets op jouw persoonlijke gegevens afstellen. We hebben vier punten op de fiets:

 • Zadelhoogte ( beenlengte )
 • Zadel terugstand ( knie-rotatie )
 • Afstand zadel/stuur ( armlengte )
 • Stuurniveau ( rugpositie )

Om de afstel gegevens op de fiets te realiseren, kijken we niet naar de framemaat. De bedoeling is dat we kijken op welke fiets we dit kunnen realiseren. Dit is niet afhankelijk van een merk of framemaat maar wel afhankelijk van hoe de fiets gebouwd is. Wanneer wij dit niet doen, is het oplossen van lichaamsklachten niet mogelijk.

Stap 2: proefrit
Nu is het tijd voor een proefrit. De fiets waarop u gaat rijden is om te bepalen of alles goed aanvoelt. We  laten je minstens vijftien minuten fietsen. Wanneer je terugkomt, kan je aangeven wat je voelt en voeren we eventuele aanpassingen uit.

Stap 3: Aanpassingen
In de derde stap gaan we kijken welke fietsen er nog meer bij u passen. Dit doen wij aan de hand van de fiets waar u op gereden heeft. We kijken dan of de gemeten afstelling gerealiseerd kan worden op een andere fiets. Met deze manier van werken, ziet u gelijk of de fiets wel of niet past of welke aanpassingen wij moeten doen aan de fiets, als dat tot de mogelijkheden behoort.

Een complete fietsmeting van Bodyscanning kan bij ons worden uitgevoerd voor de speciale prijs van 49,-  inclusief het afstellen van uw fiets, zodat u op de fiets het maximale uit uzelf kunt halen.

Bij aanschaf van een nieuwe of gebruikte fiets is deze meting gratis!

SQlab zadelmeting

Een zadel is net als een schoen - het moet passen!

Wanneer een zadel te smal is veroorzaakt dit onnodig druk en wel precies op de plekken waar druk ten alle tijden vermeden moet worden.

SQlab heeft als fabrikant van zadels een methode ontwikkeld om de afstand tussen de zitbotjes van het bekken te kunnen meten. Door deze meting kan de optimale zadelbreedte worden berekend. Dit concept heeft zich in afgelopen jaren bewezen en intussen is het bijna ondenkbaar om zonder meting van deze zeer individuele maat een goed zadel aan te schaffen.