Bikefit

Tijdens een bikefit wordt de optimale afstelling van jouw fiets en jouw fietspositie bepaald. Of je een beginnende fietser bent of al jaren actief bent op de fiets, een bikefit is altijd raadzaam. Door de perfecte afstelling van jouw fiets en jouw verbeterde positie op de fiets kun je met meer comfort fietsen. Dat zorgt ervoor dat je jouw kracht optimaal kunt overbrengen op de fiets en dus efficiënter, sneller en verder kunt fietsen. Daarnaast voorkomt een goede bikefit blessures door een verkeerde houding op de fiets.

Met onze idmatch bikefit kunnen wij jou met de kunde van onze bikefitter nauwkeurig opmeten voor de perfecte zitpositie, zadelmeting, afstellen van de schoenplaatjes en het aanmeten van de juist zooltjes. Aangezien een bikefit best wat tijd kost, kun je enkel op afspraak een bikefit laten uitvoeren.


Dasia Wielersport - Bikefit - Bikefit

Complete bikefit

Een professionele bikefit is onmisbaar bij het juist afstellen van jouw fiets. De ideale positie op de fiets voor iedereen anders. Lichaamslengte, lenigheid en het soort fiets wat je gaat gebruiken bepalen jouw ideale fietsafstelling en positie. Een complete bikefit bestaat uit het afstellen van jouw fiets, een zadelmeting, het afstellen van de schoenplaatjes en eventueel een meting voor inlegzooltjes.

De idmatch bikefit is het eerste bikefit systeem dat zonder markers werkt. De geavanceerde software herkent  de gewrichten en analyseert de hoeken tussen de gewrichten continu. De bikefit begint met een 3D lichaamsscan en kijkt naar jouw natuurlijke houding en meet zo altijd de volledige lengte, zonder een foutmarge van een onnatuurlijke strekking of houding. De binnen beenlengte bepaald de crank lengte en hoogte van het zadel. Een meting tussen de afstand van de zitbotten bepaald de breedte en type zadel. Met een nauwkeurige meting van de voeten kunnen de schoenplaatjes worden afgesteld en kan eventueel een inlogzool voor een betere drukverdeling worden geadviseerd.

Na de statische metingen en scans, begint het leukste gedeelte van de bikefit, het fietsen. Terwijl jij fietst bekijkt de scan én de bikefitter naar jouw houding. Het systeem perfectioneert de zadelhoogte, stuurhoogte en afstand van de stuurpen tot het zadel, zodat bijvoorbeeld jouw knieën de ideale hoek krijgen. Als de Bikefitter iets opvalt of als je zelf een specifieke wens of vraag hebt, dan kun je dit uiteraard tijdens de bikefit bespreken.

Na de bikefit weet je jouw framemaat, ideale zadeltype, type stuur, de juiste afstelling van de schoenplaatjes en alle afstellingen voor jouw fiets. Nu is het tijd om jouw fiets optimaal af te stellen en kun jij zorgeloos fietsen.

Kosten voor een complete Bikefit € 120,-

Bikefit zadelmeting

Tijdens het fietsen zit je natuurlijk het grootste gedeelte van de fietsrit op het zadel. Zadelpijn is daardoor één van meeste gehoorde klachten tijdens het fietsen. Vaak is er voor zadelpijn een prima oplossing en dat begint bij het juiste zadel voor jouw lichaam.

Bij een verkeerde drukverdeling op het zadel, bijvoorbeeld door een te breed of juist te smal zadel, kunnen klachten en zadelpijn ontstaan. Tijdens de zadelmeting worden daarom onder andere jouw zitbotten nauwkeurig opgemeten om ervoor te zorgen dat je voortaan zonder klachten op het juiste zadel comfortabel kunt fietsen.

Heb jij last van zadelpijn? Maak dan een afspraak voor een zadelmeting.

Dasia Wielersport - Bikefit - Zadelmeting
Dasia Wielersport - Bikefit - Afstellen schoenplaatjes

Schoenplaatjes afstellen

Bij een goede fietshouding hoort natuurlijk ook een perfecte positionering van jouw voeten op de pedalen. Iedere pedaal omwenteling wil je immers zo efficiënt mogelijk uitvoeren zonder dat je kans loopt op een blessure aan bijvoorbeeld de knieën.

Tijdens de idmatch cleat bikefit wordt de lengte, breedte en positie van de bal van jouw voeten nauwkeurig gemeten. Met deze gegevens kunnen wij jou advies geven over de juiste fietsschoenen en de afstelling van de schoenplaatjes. De schoenplaatjes worden zeer nauwkeurig afgesteld met behulp onder andere een laser. De idmatch cleat bikefit is geschikt voor de meeste typen schoenplaatjes zoals Shimano SPD, Shimano SPD-SL, Look Keo, Time en Keywinn.

Ben je toe aan nieuwe fietsschoenen of nieuwe schoenplaatjes? Maak dan een afspraak voor de idmatch cleat bikefit.

Fietsschoen inlegzolen

Tijdens het fietsen kan het voorkomen dat je wat last krijgt van jouw voeten. Meestal is de oorzaak van een pijnlijk gevoel in de voeten een te hoge druk op een specifiek gedeelte van de voet. Een te hoge druk op bijvoorbeeld bloedvaten of zenuwen kan leiden een tintelend of slapend gevoel. Gelukkig zijn kleine klachten aan de voeten meestal eenvoudig op te lossen met inlegzooltjes.

Er bestaan verschillende inlegzolen waarbij ieder type inlegzool een specifieke ondersteuning biedt. Met behulp van pressure mapping kan de drukverdeling van de voet bepaald worden. Door het selecteren van de juiste inlegzool kan de puntbelasting worden verholpen zodat je weer comfortabel en zonder pijnlijk voeten kunt fietsen.

Heb jij last van jouw voeten tijdens het fietsen? Maak dan een afspraak voor een pressure map drukmeting.

Dasia Wielersport - Bikefit - Inlegzolen